Some Alt Text

" - Моите прародители ми разказваха за теб... - сподели Кубратовия син. - Споменаваха и за тайното познание... Но не съм предполагал, че мога да бъда негов носител.

 - Знанието е в кръвта ти... Словото ще ви държи вечно свързани с нашия създател. Бъди здрав и нека вашата вяра, смелост и твърдост се множат."

 - Дарявам ти благо, Орфей! 

 Из "Заветът на Орфей" от Спасимир Тренчев

 

 

 

 

РОДОСЛОВИЕ

 

Some Alt Text

 

ОРФЕЙ И ЕВРИДИКА  - Втора част - СВАТБАТА

 

"Три змии изпълзяха от някъде. Едната мина през краката на орфей и заизвива тялото си спираловидно. Другите две змии се омотаха около глезените на Евридика и заедно с третата продължиха пътя си напред. Тя не им обърна внимание, въпреки, че ги беше усетила. Беше влязла в стихията на танца и се намираше между физическото и незримото..." 

 

Из "Заветът на Орфей" от Спасимир Тренчев

 

 

 

Има едно старо божество от тези земи, което се казва Зеланос. На езикът на предците ни името му означава „желан“ или Желаният бог. Той бил силно желан от поклонниците си, защото ги одарявал с радост, безгрижие и любов, и ги издигал над битието. ... " 

Из Пътката на бога Зеланос
 

 

ПЪТЕКАТА НА ЖЕЛАНИЯТА

или ДА ДОКОСНЕШ БОГА

Some Alt Text

 

ИГРИТЕ

Some Alt Text
Some Alt Text

"В светилищата на Аполон пролетното равноденсвие се ознаменува с тайнствено празненство... Великата жрица възпява раждането на Орфей... Тя призовава душата на Орфей, бащата на тайните, музиканта спалител на хората; безсмъртният владетел Орфей, увенчаван три пъти - в ада, на земята и на небето; Орфей, който се носи със звезда на челото сред звезите и боговете..." 

 Из "Великите посветени" на Едуард Шуре

 

 

 

Some Alt Text

"Тръгнал Човекът по междата на времето на среща със Слънцето и Луната. Точно два пъти в годината двете небесни светила се изравнявали с човешкия свят и били най-близо до него. Това ставало точно за един ден, когато пътищата на Яркия и Бледната се кръстосвали, и в центъра на този кръстопът попадал Човекът. След това всеки поемал, кой на къде – единият нагоре, другият надолу, а Човекът по своя си път." 

Из авторската пиказка към играта

"От името на твоя герой, който те представлява тук и сега, отговаря за теб и е неделим от теб, този, който живее във всички времена и пространства едновременно, преминава в тях и през тях по силата на една единствена мисъл… От името на този твой герой проникни в записите на това място и виж точните действени проявления и ритуални практики, които той е извършвал, за да бъде одарен със силата му и потока на висшите откровения."

Из словесните формули  на силата 
 

 

ОРФЕЙ И ЕВРИДИКА  - 1 част = ОРФИЧЕСКИ ПОСВЕЩЕНИЯ

 

 

СЛЪНЦЕ И ЛУНА - Игри по есенното Равноденствие

 

МЕСТА НА СИЛАТА по Южното Черноморие